Cultuur

Ook op het gebied van cultuur heeft Andalusië u van alles te bieden. De bekende steden zoals Málaga, Granada, Córdoba en zelfs Sevilla zijn met de auto goed bereikbaar.

Maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een autotocht langs de verschillende witte dorpjes in de Axarquía. Zo ligt ons huis aan de Mudéjar route die u voert langs prachtige witte dorpjes, van Arenas via Daimalos, Corúmbela, Archez, Salares en Sedella naar Canillas de Aceituno. Bijna alle dorpjes met de heuvels vol olijfbomen, amandelbomen en druivenranken zijn van Arabische afkomst en de invloed daarvan is te zien aan de nauwe, kronkelige straatjes met witgeschilderde huizen, die het zonlicht weerkaatsen.

De Axarquia herbergt diverse archeologische overblijfselen in het binnenland en aan de kust, terwijl artefakten van 30.000 VC tot aan de bronzen eeuw bezocht kunnen worden in ondergrondse grotten bij Nerja en Rincon de la Victoria.
Bij aankomst in huis ontvangt u van ons een uitgebreid informatiepakket, waarin ook de mogelijkheden op het gebied van cultuur uitgebreid aan bod komen.
Indien u vooraf specifieke vragen heeft, kunt u dat natuurlijk ook altijd even aangeven. Wij zullen dan alles in het werk stellen om u vooraf uitgebreid van alle gewenste informatie te voorzien.

Kijkt u bovendien ook eens op www.andaluciavastgoed.be/nl/regio/zoek-op-kaart; hier vindt u ook allerlei informatie over interessante plekken en dorpjes in onze regio.