Nerja aan de Costa del Sol

Nerja is nog een echt authentiek Spaans kustplaatsje. Bezoekers van deze ontspannen gemeente kunnen nog steeds genieten van typische straten en pleinen van wat ooit een vissersdorp was. Toch vindt u er een volledig scala aan voorzieningen voor ontspanning en het nachtleven, want het is aan de westelijke kant van Málaga wel een van de populairste kustplaatsen. Vooral in de zomer is de stad erg levendig met veel bars en nachtclubs rondom het oude stadscentrum.

Kenmerkend voor Nerja zijn de idylische baaitjes en de indrukwekkende kliffen van Maro, waar de bergen en de zee samensmelten.. Er is een rijke zeebodem die fantastisch is om te duiken.

De twee meest bekende bezienswaardigheden van Nerja zijn het "Balkon van Europa " en de grotten van Nerja. In het centrum ligt het Balkon van Europa, een prachtig uitkijkpunt dat wordt omsloten door twee beschutte stranden. Het is met zijn panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee een favoriete plek voor veel bezoekers. Verder is het heerlijk om wat rond te struinen door alle straatjes van Nerja. Er zijn verschillende leuke winkels te vinden en niet te vergeten hele leuke terrassen met uitzicht op zee, om even lekker op adem te komen.

De stad Nerja heeft meer dan een dozijn stranden, het is een van de gemeenten met meeste stranden aan de Costa del Sol. Nerja heeft verschillende stranden waaronder met name die van Burriana, Calahonda, El Salon, La Torrecilla en Playazo. Naast de stranden heeft Nerja vele kleine baaien verscholen tussen rotsen, die meestal toegankelijk via de lokale wegen tussen de gewassen door, u zult het laatste stuk vaak te voet moeten doen. De natuurlijke schoonheid geeft hen een zekere charme en hun moeilijke toegang zorgt voor een lage bezettingsgraad.

De stranden LaTorrecilla en Burriana zijn de twee meest dichtbevolkte stranden, en zijn ook de best uitgeruste stranden. Er zijn douches en er is een goede toegang voor mensen met een handicap. Naast deze twee stedelijke stranden zijn er ook meer geïsoleerde stranden in Nerja, die in het natuurpark van de kliffen van Maro te vinden zijn. Daar vindt u naaktstranden, zoals Alberquillas strand of stranden voor natuurliefhebbers met kleine kreken in het gebied van het park. Er is een breed scala aan stranden voor u om van te genieten tijdens uw vakantie.

Maar Nerja is waarschijnlijk meer bekend om de grotten van Nerja. De grotten, genaamd de "natuurlijke kathedraal van de Costa del Sol" zijn gelegen op 750 meter van de kustlijn op een heuvel van het Sierra de Almijara gebergte, ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De holte open voor het publiek heeft een oppervlakte van ongeveer 140.000 vierkante meter, met een maximale lengte van 700 meter. Slechts een derde van de zalen zijn open voor toeristen en de geschatte duur van het bezoek aan deze zone in de grotten van Nerja is het ongeveer 45 minuten. Een ander deel van de grotten is toegankelijk voor kleinere groepen bezoekers gewijd aan speleologische toerisme.

De grotten van Nerja zijn niet alleen bekend om hun archeologische plaatsen en steenformaties, in juli vindt in de grot het beroemde "Festival de la Cueva de Nerja" plaats. Voor meer informatie over een bezoek aan de grotten verwijzen wij u graag naar: de website van La Cueva de Nerja.