Nieuwsbrief

Februari 2010

Semana Santa Arrangement

 

Indien u tijdens Semana Santa in Casa Agradable wilt verblijven, bestaat er de mogelijkheid om een speciaal arrangement te reserveren.

 

Bezoek onze website voor meer informatie over dit arrangement!!

WK voetbal

 

Nederland gaat deelnemen aan het WK Voetbal in Zuid-Afrika, dat van 11 juni tot 11 juli zal plaatsvinden.

 

Natuurlijk kunnen de wedstrijden van in ieder geval Nederland en Spanje live bij ons bekeken worden, zodat u ook tijdens uw vakantie niets hoeft te missen.

 

Daarbij wordt uiteraard de rust van overige gasten, die niet in voetbal geïnteresseerd zijn niet uit het oog verloren.

 

Op de dagen dat het Nederlands elftal speelt, zullen wij afhankelijk van de aanvangstijd, voor of na de wedstrijd een gezamenlijke BBQ verzorgen.

 

En als Nederland wint staat er een heerlijke koele Cava klaar.

 

Bovendien zullen wij aan elke wedstrijd een poule koppelen; de winnaar krijgt de BBQ gratis!!!

Nieuw: Cadeaubon

 

Verras uw partner, familie, vriend of vriendin met een origineel cadeau:

een CADEAUBON van Casa Agradable.

 

De cadeaubon is verkrijgbaar in elk gewenst bedrag vanaf € 50,00 en wordt per post naar het gewenste adres verzonden.

 

 

 

Contact

Un próspero año nuevo!!!

Allereerst willen wij iedereen een gelukkig, gezond, ontspannend en zonnig 2010 toewensen.

 

Weblog Casa Agradable

 

Sinds kort hebben wij ook een weblog aangemaakt. Hier proberen wij de verschillende mogelijkheden voor uitstapjes in onze regio op te nemen. Naast natuurlijk al het overige interessante nieuws over Andalusië en Spanje.

Hopelijk een mooie aanvulling ter voorbereiding van uw vakantie.

Het weblog is via onze site onder menuknop "Algemeen" te vinden.

Semana Santa

 

De Semana Santa (De Goede week) vindt dit jaar plaats vanaf Palmzondag 28 maart tot Paaszondag 4 april. De rooms-katholieke plechtigheden van deze week worden in Spanje op grootse wijze gevierd. In het zuiden van Spanje, Andalusië, is deze viering het meest uitbundig. In de grote steden vinden dagelijks indrukwekkende processies plaats. En ook de vele dorpen en kleinere steden hebben hun eigen tradities, vaak met plaatselijke merkwaardige trekjes. De processies in Málaga onderscheiden zich door hun afwijkende paso's, Trónos genaamd, die veel groter zijn dan elders en door 150 tot 200 Hombres del trono gedragen moeten worden.

Semana Santa is een bijzondere week om Zuid-Spanje te bezoeken. Wie verwacht dat alle processies en plechtigheden draaien om stilte en meditatie komt bedrogen uit. Want zoals gebruikelijk in Spanje, is het overal feest en wordt de waardering luidruchtig met zang en applaus duidelijk gemaakt als de verschillende beelden door de straten worden gedragen.

Speciaal voor Semana Santa hebben wij een speciaal arrangement (7 dagen voor € 230,00 p.p.) samengesteld. Bezoek onze website voor meer informatie.

 

 

Spaanse wijn met een Nederlands tintje...

 

Onlangs hebben wij een bezoek gebracht aan onze overburen in Sayalonga: Bodegas Bentomiz. Hier wordt de inmiddels alom geprezen Ariyanas wijn ("geurig" / "aromatisch") geproduceerd.

Wij kunnen voor onze gasten op afspraak een rondleiding met proeverij regelen. Bij kleinere groepen worden er bij de proeverij wat kleinere snacks gepresenteerd; bij groepen vanaf 8 personen of meer zelfs gecombineerd met een aparte typische Spaanse tapas bij elke wijn.

Voor gasten die zich het liefst tot het proeven beperken is er natuurlijk ook een alternatief. Naast de huidige Spaanse wijnen die wij aanbieden, hebben wij vanaf nu voor de echte liefhebber ook deze topwijn in huis.

Een echt streekproduct dus, maar toch met een Nederlands tintje.

Weliswaar iets duurder dan u gewend bent van de Spaanse lokale wijnen. Maar we hebben het hier dan ook over topwijnen, die inmiddels in tal van landen in toprestaurants worden geschonken en bijzonder worden gewaardeerd.